vineri, 30 septembrie 2011

CÂŢI ŞTIU...(Cum ne iubesc ungurii...)

Puţini au sesizat că, în urmă cu aproape 2 ani, Csibi Barna – atunci când l-a întâmpinat pe preşedintele Băsescu întrebându-l de paşaport – purta un tricou pe care avea imprimat afişul de alături (pentru cei care nu ştiu ungureşte: „România, eu aşa te iubesc!1914” ). Dacă atunci nu a reacţionat nimeni, acum – când acelaşi individ penal a prezentat „nevinovata alegorie istorică” – de ce au sărit ca arşi „marii patrioţi români”?![Nu întreb de preşedinţie, guvern sau organe abilitate pentru că aşa ceva nu există – există doar o gaşcă nesătulă care se grăbeşte să înşface cât mai mult până la tot mai apropiatul soroc la care vor fi spulberaţi.]
            De ce nu sesizează nimeni că există o continuitate a gesturilor (fireşti, nu-i aşa, într-o ţară europeană?!), a acţiunilor (constituţionale, bineînţeles!) şi a explicaţiilor „post factum” (servite cu eleganţă europeană de Frunda Gyorgi!) ? Tocmai acum, când se pregăteşte adoptarea legii privind regiunile de dezvoltare ... Regiuni dintre care cea „DE NORD-VEST” are conturul aproape identic cu cel al unei hărţi care ne-a însângerat istoria în urmă cu şapte decenii!
Nu e suficient că avem o brigadă care, în câteva ore, ar putea ajunge – pentru a treia oară – într-o capitală din vestul graniţei româneşti. Acum ne lipsesc comandanţii în stare să înfăptuiască aşa-ceva ... Şi opincile !
            ...Când veni-va vremea, degeaba vom mai cânta „Treceţi batalioane române Carpaţii!”.Nu mai are cine să răspundă.Mai avem doar „beneficiari”.Şi o grămadă de „rezervişti proaspăt avansaţi”!
            Măcar ei, vor răspunde?... (Penal sau civil, după caz!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu